dimarts, 12 de novembre de 2013

XTEC

Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya
Adreça
Idiomes
Català
Contingut
Pàgina del Departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya formada per un recull de recursos i pàgines per a l’ensenyament de diversos nivells educatius.
A la pàgina d’inici trobem l’agenda amb els esdeveniments, jornades, conferències, etc. relacionats amb educació. També, trobem diferents links a altres portals educatius i una selecció de la informació recent més rellevant. A més, informació sobre premis i concursos i accés a diversos blocs educatius.
A la pestanya de recursos, ens ofereixen la possibilitat d’utilitzar un cercador per nivells educatius o per temàtiques i accés a diferents aplicacions com, per exemple, Àgora, Alexandria, ARC, Col-lex, Zonaclic, etc.
La Zonaclic és un espai de cooperació per crear i fer difusió de recursos. A dins, trobem la biblioteca d’activitats formada per aplicacions creades per educadors i educadores de diversos països i de manera desinteressada.
Disseny
Aquesta pàgina és molt àmplia, ja que dóna accés a tota la informació sobre educació des d’una sola web. El seu disseny és bastant dens perquè vol destacar molts elements d’un sol cop d’ull. A més, cada link et porta a altres webs que també ofereixen molta informació.
Quant a la seva presentació estètica, els títols són tots de color vermell i la lletra del text és negre, això fa que visualment sigui molt monòtona i confusa perquè no pots distingir amb facilitat el que busques. A més, les publicacions destacades no estan classificades per temàtiques i la gran quantitat d'informació que oferix fa que sigui una pàgina molt atapeïda.
Opinió personal
És una web amb una finalitat ben pensada, però crec que dóna un excés d’informació i no gaire organitzada. Per això, em sembla una web més adequada per als docents que no pas per als infants. Si volem utilitzar els recursos “on line” el docent necessitarà fer la recerca prèvia perquè no és una pàgina gaire intuïtiva per als infants.
La seva funcionalitat no és molt pràctica perquè has de navegar bastant per a descobrir tots els seus avantatges i, a més, t’has d’endinsar bastant per trobar el que cerques. Aquest fet fa que, molts cops, quan cerques alguna cosa en concret descobreixes d’altres que també són interessants. Per això, quan la utilitzes fa que passis molt de temps davant la pantalla.
Un dels aspectes més interessants que he trobat ha estat l’agenda perquè dóna  informació sobre formació contínua per als docents a Catalunya. Penso que és interessant fer cursos o jornades a altres comunitats per aprendre d’altres escoles, ja que la diversitat d’experiències pot enriquir la docència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada