dimarts, 14 de gener de 2014

Conclusió

Durant aquest curs hem anat ampliant els coneixements sobre els mitjans i recursos tecnològics amb la finalitat de poder aplicar tot el que hem après mitjançant el desenvolupament d'un joc multimèdia. El joc que hem elaborat el nostre grup, “Educ@nt”, és un joc didàctic sobre el cos i la salut per a infants de 6è d’EI, una temàtica que considerem molt important treballar-la des de la primera infància per anar adquirint bons hàbits, autonomia i coneixement de si mateix.

L’experiència de confeccionar aquest joc multimèdia ens ha proporcionat l’oportunitat de desenvolupar en gran mesura la nostra competència tecnològica. Les habilitats i capacitats que hem anat adquirint al llarg de tot el procés ens ha obert un gran camp de possibilitats i recursos que podrem fer servir en la nostra tasca docent.

Així i tot, l’aprenentatge no ha estat un camí fàcil, ja que hem hagut d’invertir molt de temps i fer moltes provatures. Encara que durant el curs hem rebut una formació bàsica que ens ha servit de fonament per a portar a terme aquesta tasca, l’àmplia dedicació i l’aprenentatge mitjançant l’assaig-error han sigut uns dels elements claus per poder anar avançant. Primer, per aprendre a torbar la manera de simplificar la feina i produir els jocs amb el mínim de diapositives i, en segon lloc, per treure el màxim rendiment a les possibilitats que ens ofereixen els programes que hem utilitzat per a la seva construcció (Power Point. Gimp, Paint, etc.).

Cal fer especial menció que el fruit de la feina que hem portat a terme ha estat un treball en equip. Una treball que sense la cooperació i l’aportació de la diversitat d’habilitats de cadascuna no hauria estat possible. En aquests projecte, totes hem après de tot. Totes hem col·laborat en les diferents tasques necessàries per a la seva consecució i ens ha fet aprendre sobre totes les accions que calen per aconseguir la seva realització.

Tots els començaments són difícils, però tot el que aprens el primer cop et serveix per a les properes experiències. Si féssim ara un altre joc multimèdia trauríem profit i avantatge de tot el que hem après la primera vegada i, cada vegada, adquiriríem més agilitat en la producció. Tot i això, la tecnologia avança tan ràpidament que mai s’acaba el procés d’aprenentatge i podem anar incorporant al nostre bagatge nous recursos constantment.

Per acabar, felicitar a tots els grups per l’esforç i la bona feina realitzada. Entre tots hem gaudit d’una gran diversitat de jocs que ens han fet aprendre més sobre el gran ventall de possibilitats que ens ofereix la tecnologia. Tan sols cal una mica de motivació i ganes d’aprendre per poder fer front a la nova realitat, per poder oferir als infants el que no podem obviar perquè ja forma part de la seva quotidianitat, les noves tecnologies.

Moltes gràcies a tots!

1 comentari:

  1. Ha estat una gran feina! De ben segur que ens servirá en el futur!

    ResponElimina